Workshop Deeltjes Depositie Meting

In een cleanroom waar mensen werken worden deeltjes geproduceerd en verplaatst. Deeltjes kleiner dan 25 micrometer worden met de luchtbehandeling afgevoerd. Grotere deeltjes vallen op alle oppervlakken in de cleanroom en kunnen micro-organismen meevoeren. Op initiatief van VCCN heeft de industrie apparatuur ontwikkeld om deze deeltjesneerslag te meten. Met deze meetresultaten kan de operationele kwaliteit van de cleanroom worden bepaald en het effect van ingevoerde verbeteringen worden beoordeeld. Deeltjesdepositie meting geeft de mate van contaminatie risico aan. De deeltjesdepositie snelheid wordt beïnvloed door de manier waarop de cleanroom wordt gebruikt; het aantal personen, hun discipline, de werkmethoden, het de reinigingsprogramma voor operators en cleanroom schoonmakers en de uitvoering.

Tijdens de Workshop Deeltjes Depositie Meting krijg je uitgelegd hoe deeltjesneerslag gemeten kan worden en hoe je deze gemeten waarden gebruikt. Ook voer je zelf metingen uit en krijg je toelichting hoe de meetresultaten gepresenteerd en geïnterpreteerd kunnen worden.

Inschrijven

Workshop prijs (excl. 21% BTW)

€ 200 VCCN-leden € 300 niet-leden

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor product- /procesengineers, kwaliteitsverantwoordelijken, cleanroombeheerders en verantwoordelijken voor de uitvoering van de productie in een cleanroom. Voor zowel een lopende als bij een nieuw op te starten productie in een werkende of nieuw te bouwen cleanroom en het opstellen of evalueren van het cleanroom reinigingsprogramma.

Vooropleiding

Voorafgaand aan het volgen van deze workshop moet je bij voorkeur de vooropleiding Cleanroom Gedrag Cursus hebben gevolgd.

Leermiddelen

Je ontvangt tijdens de workshop een hand-out van de presentaties plus een geschreven uitleg van Deeltjes Depositie Metingen en toepassingen daarvan.

In-house

VCCN verzorgt deze cursus ook in-house op een tijdstip en locatie die jouw organisatie het best schikt. Voor een prijsindicatie of offerte kun je contact opnemen met een van onze medewerkers op het cursussecretariaat.

Apparatuur huren

VCCN heeft apparatuur aangeschaft voor het meten van deeltjesneerslag in de cleanroom. Bedrijven waarvan medewerkers de workshop DeeltjesDepositieMeting hebben gevolgd, kunnen de apparatuur huren. De kosten hiervoor bedragen € 1.000,- per week (exclusief 21% BTW).

Algemene informatie

  • Eén halve lesdag bij VCCN in Woerden
  • Maximaal 10 cursisten om iedereen een kans te geven met de apparatuur om te gaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze of andere VCCN cursussen bel 088 401 06 50 of mail naar cursus@vccn.nl

Cursusvoorwaarden

Op alle VCCN Cursussen zijn onze cursusvoorwaarden van toepassing. 

Terug naar cursusoverzicht

Sluiten