Boeken

Testen en monitoren van Cleanrooms (hard cover)

Cover Testen en monitoren van cleanroomsCleanrooms bieden een omgeving met een minimale hoeveelheid deeltjes, microbiële en chemische contaminatie, en worden gebruikt om gefabriceerde producten te beschermen tegen contaminatie die hun betrouwbaarheid en functionaliteit aantast. Om ervoor te zorgen dat cleanrooms aantoonbaar het juiste reinheidsniveau bieden, moeten ze bij zowel in bedrijfstelling als gedurende de gehele levensduur worden getest en gemonitord. Met welke testmethoden dit wordt uitgevoerd is het onderwerp van dit boek.

Het boek bestaat uit twee delen. Deel 1 beschrijft de meest gebruikte testmethoden om cleanrooms te classificeren en te beheren. Deze hoofdstukken vormen ook de basis voor de VCCN opleiding Cleanroom Testen en Certificeren.
Deel 2 van het boek geeft meer gespecialiseerde informatie geven over test- en monitoringmethoden.

In dit boek worden referenties aangehaald. Dit zijn grotendeels internationale en nationale normen en praktijken die standaardtestmethoden en reinheidsvereisten beschrijven en die nodig zijn als referentie voor cleanroom testen.

Auteur van het boek is dr. William (Bill) Whyte, een internationale autoriteit op het gebied van cleanrooms. Het boek is vertaald door ir. Koos Agricola, die 35 jaar ervaring in contamination control en cleanroom technologie heeft en actief is op het gebied van onderwijs en normen voor cleanroom technologie.

Lees een preview

Kosten: € 98,50 (excl. 21% BTW en verzendkosten)
Leden krijgen 10% korting

Bestel het boek


Correctieblad

Gebruikers van deze druk van het boek "Testen en monitoren van Cleanrooms" kunnen hier het correctieblad downloaden. Dit blad geeft enkele correcties, voornamelijk vertaling van engelstalige paragrafen, weer.

Correctieblad

Sluiten