RL 12 Product Cleanliness

De oppervlaktereinheid van een product (of onderdeel) is belangrijk in veel industrieën, zoals micro-elektronica, halfgeleiders, optica, nucleair, automotive, lucht- en ruimtevaart alsmede medische en Life Science producten. Oppervlaktereinheid omvat diverse onderwerpen zoals oppervlakte-eigenschappen, fabricage, reiniging, metingen en maatregelen om een product schoon.te houden tijdens montage, opslag en transport.

Deze VCCN-richtlijn beschrijft oppervlaktereinheid van onderdelen en producten met betrekking tot deeltjes en chemische stoffen. Voor de specificatie, realisatie en verificatie van oppervlaktereinheid is het cruciaal om de functies en toepassing van het product te begrijpen. Dit motiveert de eisen voor productreinheid. De haalbaarheid van de vereiste oppervlakte reinheid hangt af van de gehele fabricage keten, van grondstof tot geleverd product. Afhankelijk van de gewenste reinheid van het productoppervlak (met betrekking tot deeltjes en/of chemische concentraties) moeten in de productie stringente methoden gebruikt worden om de specificaties te halen. Ook moet het productontwerp het mogelijk maken om een schoon product te realiseren.

Richtlijn 12 is opgesteld door een VCCN-projectgroep 23 over oppervlaktereinheid op nano- en microschaal. Leden van deze groep zijn actief in verschillende industrieën, van onderdelenproductie, assemblage, ontwikkeling van eindproducten, metingen en cleanroomreiniging.

Prijs per stuk: € 25,00 voor leden / € 50,00 voor niet-leden (exclusief 21% BTW).

 Bestellen

Sluiten