Over Nationaal Symposium Contamination Control 2024

Nationaal Symposium Contamination Control 2024

Klik op de foto voor een vergroting en om door alle foto's te bladeren.


Op 5 juni aanstaande organiseert VCCN het Nationaal Symposium Contamination Control 2024, NSCC’24. We verzorgen twee lijnen met lezingenprogramma’s, waardoor het voor een brede doelgroep interessant is.

Contamination Control blijft natuurlijk het centrale thema in beide programma’s. Daarbinnen gaat de ene lijn in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van OK-Luchtbehandeling en de andere lijn bespreekt de laatste inzichten bij het ontwerp, realisatie en beheer van een cleanroom.

Healthcare
Het voorkomen van wondinfecties bij operaties vraagt om aandacht voor de luchtbehandeling in de operatiekamer. Via de nieuwe richtlijnen van FMS/SRI, NOV en VCCN (gericht op de prestatie-eisen en het meten hiervan), hebben we veel nieuwe inzichten verkregen en is er nieuwe informatie beschikbaar gekomen.
Tijdens het NSCC’24 gaan de sprekers in op de samenhang tussen en de interpretatie van de nieuw uitgekomen richtlijnen. De herziene VCCN Richtlijn 7: "Testen en classificeren van OK’s en opdek-ruimten in rust", is hier uiteraard onderdeel van. Maar ook aan de OK gerelateerde andere richtlijnen en onderwerpen zoals een onderzoek naar een meetmethode voor de classificatie van een OK en een nieuwe SRI-richtlijn voor Isolatiekamers komen langs.
Kortom een breed en compleet lezingenprogramma voor iedereen betrokken bij het OK-complex in ziekenhuizen.

Cleanroom Technology
Het andere lezingenprogramma richt zich op het ontwerp, de bouw en het beheer van een controlled environment, ofwel de cleanroom. Diverse sprekers behandelen de laatste inzichten en technieken voor de realisatie van een schone omgeving. Denk hierbij aan het proces centraal stellen en de inzet van digitale- en simulatietechnieken. Ook komen de laatst uitgekomen normdelen uit de ISO 14644 serie aan bod, zoals deel 4 over ontwerp, bouw en opstart van een cleanroom en deel 21 over de technieken voor de monitoring van lucht gedragen deeltjes.
En uiteraard mag de zorg voor een energie-optimale installatie hier niet ontbreken.

Kortom
Wil je op één dag weer bijgepraat worden over de laatste stand van zaken op bovengenoemde gebieden, gecombineerd met een bedrijvenmarkt met de laatste innovaties en je vakgenoten ontmoeten, meld je dan nu aan en dan zien we je op 5 juni in Apeldoorn. 

Bedrijvenmarkt
Zoals elk jaar, is er ook dit jaar weer een bedrijvenmarkt bij het symposium. Voor meer informatie en aanmelden daarvoor, bekijk de pagina van de Bedrijvenmarkt.

Prijzen

Ticket Prijs
1. VCCN lid/ bedrijfslid € 195,00
2. Gepensioneerde leden € 105,00
3. Niet-leden € 305,00
4. Studenten (met collegekaart) € 85,00
5. VHIG/TVVL/NVTG/EHEDG-lid € 230,00
6. VCCN Erelid Gratis

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Meer informatie
Mariëlle van Pelt, T 088 401 06 52
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Sluiten