Nieuwe versie FAQ beschikbaar Corona Expertpanel Zorg

iStock-1203824669.jpgdinsdag 22 september 2020

Er is een nieuwe versie van de FAQ beschikbaar van het expertpanel dat vragen beantwoordt over huisvesting en luchtbeheersing rondom ziekenhuizen in kader tot corona. Dit expertpanel bestaat uit TNO, TU Eindhoven, VCCN en Royal HaskoningDHV die hun expertise beschikbaar stellen om de zorgsector te ondersteunen bij acute vraagstukken over de technische infrastructuur van ziekenhuizen in relatie tot het Coronavirus (COVID-19).

Download de nieuwe FAQ

Om het verwachte toenemende aantal coronapatiënten op te vangen zullen naast isolatiekamers en IC-ruimten ook andere ruimten geschikt moeten worden gemaakt voor de verzorging van coronapatiënten. In veel gevallen vraagt dit om aanpassingen aan de klimaat- en luchtbehandelingssystemen om besmettingen naar verzorgend personeel en andere patiënten te minimaliseren.

Ziekenhuizen zitten met veel vragen: Welke ruimten zijn geschikt om aan te passen? Hoe organiseer je de logistiek als er patiënten op de gang moeten worden opgevangen? Operatiekamers staan op overdruk, welk risico brengt dit met zich mee? Moeten de warmtewielen uitgezet worden? Moet de luchtbevochtiging uitgezet worden of juist verhoogd? Aan de hand van de vraag wordt een expertpanel samengesteld waarmee een zorgorganisatie in gesprek kan treden.

Heb je een vraag over over contaminatie-control en luchtbehandeling in relatie tot corona voor ziekenhuizen, vezorgingstehuizen of verpleeghuizen? Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar expert.panel.corona@tno.nl.

Het expert panel bestaat uit:

  • Roberto Traversari PhD MBA BSc, sr. onderzoeker -  TNO
  • Wim Maassen MSc PDEng TU/e Fellow  - TU Eindhoven
  • Anne Brouwer MSc, sr. adviseur - Royal HaskoningDHV

tu-tno-rhdhv.png

Heb je corona-gerelateerde technische vragen over gebouwinstallaties (uitgezonderd ziekenhuizen, vezorgingstehuizen en verpleeghuizen)? Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben hier een aparte vraagbaak voor opgezet. Stuur jouw vraag naar helpdesk@corona-techniek.nl.
Lees meer hierover

« Terug

Sluiten