Over Webinar Infectierisico in verpleeghuizen

Webinar Infectierisico in verpleeghuizen

De corona-pandemie en de bijbehorende besmettingen hebben inmiddels laten zien dat verpleeghuizen helaas een groot risico op infecties kennen. Ouderen blijken ook nog eens extra kwetsbaar voor de effecten van het virus en hebben een grotere kans op overlijden. Dit maakt de noodzaak alleen maar groter om een situatie te creëren in verpleeghuizen waar we dit risico zo veel als mogelijk kunnen beperken. Voor de luchttransmissieroute is dit gericht op de gebouw- en installatietechnische kenmerken en het gebruik van het gebouw. We hopen daarmee ook het risico op andere (luchtgedragen) infecties te beperken, die in verpleeghuizen ook met enige regelmaat optreden.

In dit webinar van ISIAQ.nl, TVVL en VCCN willen we de problematiek van infecties en het risico op infecties in verpleeghuizen toelichten, maar ook aangeven hoe we hier iets aan kunnen doen geredeneerd van de bouw- en installatietechniek. Enerzijds geven we inzicht in de werkwijze van verpleeghuizen en hoe met het infectierisico in de praktijk wordt omgegaan. Tijdens het 2e deel van de webinar worden adviezen gegeven door het Corona Expertpanel Zorg om het risico op infectie via de luchttransmissie route in verpleeghuizen, in de context van COVID-19, via gebouw- en installatietechnische middelen te verkleinen.

Spreker(s)

Moderator
Marcel Loomans is werkzaam bij TU Eindhoven.

Aanmelden
Deelname aan deze webinar is kosteloos. Aanmelden kan via onderstaande button.

Button aanmelden (1).png

Dit is een webinar georganiseerd door ISIAQ.nl, TVVLen VCCN.

logo's ISIAQ.nl, TVVL en VCCN.png

Programma 13 oktober 2020

11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Marcel Loomans
11.05 uur De praktijk van infecties in verpleeghuizen
Aimée Tjon-A-Tsien
11.20 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
moderator Marcel Loomans
11.25 uur Risicoreductie door gebouw- en installatiemaatregelen
Roberto Traversari, Wim Maassen, Anne Brouwer
11.55 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
moderator Marcel Loomans

Corona Expertpanel Zorg

TNO, TU Eindhoven, VCCN en Royal HaskoningDHV stellen hun expertise beschikbaar om de zorgsector te ondersteunen bij acute vraagstukken over de technische infrastructuur van ziekenhuizen in relatie tot het Coronavirus (Covid-19). Het panel is sinds eind maart beschikbaar om acute vragen van ziekenhuizen over contaminatie-control en luchtbehandeling zo snel mogelijk te beantwoorden.

Heb je een vraag over over contaminatie-control en luchtbehandeling in relatie tot corona voor ziekenhuizen, vezorgingstehuizen of verpleeghuizen? Bekijk in de FAQ of jouw vraag al beantwoord is. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar expert.panel.corona@tno.nl.

Prijzen

AANMELDEN
Deelname aan deze webinar is kosteloos. Aanmelden verloopt via de website van TVVL via deze link.

Deel met anderen

Sluiten