Terugblik jubileumjaar VCCN

maandag 11 december 2023

Def-Logo VCCN-CMYK-def1-2013 - 35 jaarMet een spetterend feest voor onze leden bij Slot Zeist op donderdag 30 november kwam een einde aan de viering van het 35-jarig jubileum van VCCN. Natuurlijk hebben we dit jubileumjaar gedaan waar we goed in zijn; het organiseren van interactieve symposia, het geven van doelgerichte opleidingen en het ontwikkelen van praktische kennis. Maar omdat contamination control in veel branches een steeds belangrijker rol speelt, hebben we dit jaar ook een aantal extra stappen gezet. We geven je graag een kort overzicht van de hoogtepunten voor VCCN in 2023.

Start Contamination Control & Cleanliness Circle
Begin dit jaar is VCCN gestart met de Contamination Control & Cleanliness Circle, met als doel om de kennis over Contamination Control verder te verdiepen. Door deelnemers uit verschillende sectoren bij elkaar te brengen moet kruisbestuiving van kennis tot stand komen. Onlangs heeft de 2e bijeenkomst van de circle plaatsgevonden en een uitgebreid artikel over de voortgang van de CCCC vind je in Contamination  Control Magazine nummer 4 2023.

VCCN Minisymposium De nieuwe ISO 14644-4:2022
Met een zeer hoge opkomst tijdens het VCCN Minisymposium over de nieuwe ISO 14644-4 eind maart bij het RIVM in Bilthoven bleek wel hoe belangrijk het is om relevante kennis met elkaar te delen. De nieuwe ISO 14644-4 gaat over het ontwerpen, bouwen en opleveren van cleanrooms en soortgelijke ruimtes en met deze nieuwe norm leggen we een basis voor een (cleanroom)ruimte die voldoet aan alle eisen die in andere normen worden genoemd. Tijdens het vertelden Koos Agricola, André van Tongeren en Frans Saurwalt vanuit VCCN meer over de nieuwe ISO 14644-4, het ontwerp en de bouw van een cleanroom en het gedocumenteerd testen tot alles werkt. De bijeenkomst werd ingeleid door Evelyn Noordam-Haagmans van NEN.

VCCN Nationaal Symposium Contamination Control 2023 - 35ste verjaardag VCCN
Op 8 juni 2023 organiseerde VCCN het Nationaal Symposium Contamination Control bij Burgers’ Zoo in Arnhem. Op 8 juni 1988 werd VCCN officieel opgericht. Het was dus ook de dag die samenviel met de 35ste verjaardag van VCCN. Vandaar een speciale locatie met als afsluiting een rondleiding achter de schermen van de dierentuin. Met de organisatie van het Nationaal Symposium Contamination Control (NSCC’23) werd met 10 lezingen, een grote bedrijvenmarkt en een excursie achter de schermen bij Burgers’ Zoo kennis gedeeld over Contamination Control. Het thema was Duurzaamheid. Ook vond de 35ste Algemene Ledenvergadering van VCCN plaats.

VCCN Minisymposium Contamination Control in een Laboratoriumomgeving
Tijdens de beurs LabNL in september in de Jaarbeurs in Utrecht deelden vooraanstaande deskundigen tijdens een minisymposium inzichten over actuele vraagstukken en innovatieve oplossingen over contamination control in laboratoriumomgevingen.

VCCN Contamination Control Congres 2023
Op 1 november vond in het Spant in Bussum het Contamination Control Congres 2023 plaats. Twee parallelle lezingprogramma’s met ruime tijd voor een bezoek van de Bedrijvenmarkt gaven een goed gevulde dag waar de nodige kennis over contamination control werd gedeeld. Nieuw dit jaar was een paneldiscussie aan het einde van het programma. Met een indringende keynote presentatie van Rob de Wijk over de ‘Global impact op Controlled Environments’ hebben we het VCCN Contamination Control 2023 afgesloten.

VCCN 35 jaar jubileumfeest
Als afsluiting van een prachtig jaar vol ontmoetingen, kennisdeling en feestelijkheden vond op donderdag 30 november het VCCN 35 jaar jubileumfeest plaats. Een mooie mijlpaal die VCCN met haar leden heeft gevierd. We kijken terug op een succesvol jubileumfeest. En wat zijn we trots op alle activiteiten van onze leden in de afgelopen 35 jaar!

Als herinnering aan een prachtige avond hebben we een korte video van dit mooie feest laten maken.

 

« Terug

Sluiten