Workshop Deeltjes Depositie Meting (DDM)

In een cleanroom waar mensen werken worden niet zwevende deeltjes geproduceerd en verplaatst. Deze deeltjes vallen op alle oppervlakken in de cleanroom en kunnen micro-organismen bevatten. Op initiatief van VCCN heeft de industrie een apparatuur ontwikkeld om deze deeltjesneerslag te meten. Met deze meetresultaten kan de operationele kwaliteit van de cleanroom worden bepaald en het effect van ingevoerde verbeteringen worden beoordeeld. Ook kunnen risicoanalyses worden uitgevoerd, locale verbeteracties worden geanalyseerd en kan de reinigingsfrequentie van de cleanroom worden afgestemd op de vereiste reinheidseisen.
Tijdens de Workshop DDM krijgt de deelnemer uitgelegd hoe deeltjesneerslag gemeten kan worden en hoe hij deze gemeten waarden gebruikt. Ook voert de deelnemer zelf metingen uit en krijgt hij toelichting hoe de meetresultaten gepresenteerd en geïnterpreteerd kunnen worden.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor product- /procesengineers, kwaliteitsverantwoordelijken, cleanroombeheerders en verantwoordelijken voor de uitvoering van de productie in een cleanroom. Voor zowel een lopende als bij een nieuw op te starten productie in een werkende of nieuw te bouwen cleanroom en het opstellen of evalueren van het cleanroom reinigingsprogramma.

Leermiddelen

Deelnemers ontvangen tijdens de workshop een hand-out van de presentaties plus een geschreven uitleg van DeeltjesDepositieMetingen en toepassingen daarvan.

In-house

VCCN verzorgt deze cursus desgewenst ook in-house op een tijdstip en een locatie die u het best schikt. Voor een prijsindicatie of offerte kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers op het cursussecretariaat.

Apparatuur huren

VCCN heeft apparatuur aangeschaft voor het meten van deeltjesneerslag in de cleanroom. Bedrijven waarvan medewerkers de workshop DeeltjesDepositieMeting hebben gevolgd, kunnen de apparatuur huren.
De kosten hiervoor bedragen € 1.000,- per week (exclusief 21% BTW).

Algemene informatie

  • Deelnemers dienen bij voorkeur in het bezit te zijn van een CleanroomPas
  • Eén halve lesdag bij VCCN te Woerden
  • Geen specifieke vooropleiding gevraagd
  • Maximaal 10 personen om iedereen een kans te geven met de apparatuur om te gaan.
  • Zie de Agenda voor de eerstvolgende cursusdatum

Cursusprijs (excl. 21% BTW)

Voor leden VCCN € 200,-
Voor niet leden     € 300,-

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de cursusplaats, cursusdata, cursusprijzen, subsidiemogelijkheden, of informatie over deze of andere VCCN cursussen kunt u bellen naar: 088 401 06 50.

Aanmelden